Algemene Ledenvergadering 2018

U bent als nieuw lid van harte welkom! Draagt u de Collie in zijn hoedanigheid een warm hart toe waar behoud en naleving van hoe een collie zou moeten zijn volgens rasstandaard, leidend is, dan bent u hier aan het juiste adres. Binnen deze rasstandaard is welzijn, gezondheid, bouw, gangwerk, karakter en o.a. type belangrijk. Al deze aspecten - in balans - vormen het beeld welke wij als vereniging willen uitdragen van onze collies.

Neemt u gerust een kijkje op de site - mocht u vragen hebben neem dan gerust contact op.

De oprichting van de Nederlandse Collie Club heeft als doel het in stand houden van het Engelse type volgens rasstandaard. Dit betekent dat de drie erkende kleuren behouden moeten blijven en het resultaat van iedere combinatie aan deze standaard moet voldoen. De onderzoeken die beschreven zijn in het VFR worden gehandhaafd waarbij een ieder vrij is om extra's te doen. 

Daarnaast is het belangrijk met betrekking tot het ras dat de fokkers zelf - binnen de bestaande regelgeving - de beslissingen nemen over de gang van zaken binnen de fokkerij. Hopelijk kunnen we met elkaar de activiteiten, de sfeer en de stemming van de collieliefhebbers met het Engelse type weer naar een hoog en gezellig niveau tillen!  Met leden, uit binnen- maar ook vele gevestigde fokkers uit het buitenland zijn wij een hardgroeiende club.

Jullie opmerkingen, die hopelijk kritisch en aanvullend zijn, worden zeer gewaardeerd!

Stuur ze op naar: webmaster@nederlandsecollieclub.nl

sponsor NCC