artikel gepubliceerd in het NCC Clubblad 2015-1

Colliemensen staan in Nederland bekend als een “roerig volkje”. Zo begint een artikel van wijlen Toka Briët in het eerste Handboek dat door S.H.V. de Collieclub ter gelegenheid van het 15 jarig bestaan van de vereniging werd uitgegeven.

In het artikel gaat ze in op de reden van ontstaan van de vereniging, namelijk de “typestrijd”  waardoor de toenmalige Nederlandse  Collie Club moest capituleren tegenover de voorvechters van het Engelse type .

Tijdens en net na de Tweede Wereldoorlog lagen de kynologische activiteiten nagenoeg stil. Maar vanaf 1948 tot 1960

Lid worden? Klik hier.

Welkom op de site van vereniging Nederlandse Collie Club! 

Sinds eind 2015 is de behoefte aan een eigen vereniging voor alléén de Schotse Herdershond Langhaar werkelijkheid geworden. De fokkers die zich inzetten voor het behoud van de Collie van het Engelse type zoals de rasstandaard voorschrijft, hebben de handen ineen geslagen om dit mooie ras met zijn rastypische kenmerken te behouden binnen de regelgeving van een nieuwe vereniging.

In onderstaande lijst kun je een selectie maken betreft jouw vraag. Voor alle andere vragen kun je je tot het secretariaat richten en het contactformulier onderaan de pagina invullen.

BESTUUR

Voorzitter

Mw. M. Lamé-van Raffen

voorzitter@nederlandsecollieclub.nl

Aandachtsgebieden: fokkerij en gezondheid

A.I. Secretariaat/2e penningmeester

Dhr. H. ten Hove

secretaris@nederlandsecollieclub.nl

Aandachtsgebieden: show en redactie

Correspondentie adres:

Kanaal ZZ 50

7665 SZ Albergen